De ouders van de Ragdoll kittens die wij aanbieden zijn volledig getest. De ouderdieren hebben minimaal een uitmuntend gehaald op een show. U weet dan zeker dat u een Ragdoll koopt die er ook uit ziet als een Ragdoll. Er worden allerlei kruisingen van Ragdolls aangeboden via diverse kanalen, echter deze zijn meestal niet onderzocht op erfelijke afwijkingen en soms zien ze er ook niet uit als een echte Ragdoll. Ook worden er kittens aangeboden van ouders die beide Ragdoll zijn maar niet zijn getest. Dan weet u niet hoe het staat met de erfelijke aandoeningen.  Als uw familie belast  is met een erfelijke vorm van bijvoorbeeld cholesterol laat u zich waarschijnlijk ook onderzoeken.

Raskatten hebben spijtig genoeg vaker last van erfelijke aandoeningen, aangezien de gebruikte populatie van katten minder groot is. Natuurlijk kan een Ragdoll altijd ziek worden, maar het is spijtig als ze ziek worden door een ziekte die erfelijk is en waarop getest had kunnen worden. Natuurlijk zijn de testen ook niet 100% en het leven bestaat uit meer uitzonderingen dan regels, maar toch! U zult begrijpen wat ik bedoel.

 

De Ragdoll houdt van gezelligheid. Een Ragdoll is geen kat die hele dagen alleen thuis kan blijven. Wij verkopen dan ook enkel een kitten aan u als u al een andere kat in huis heeft of veel thuis bent. 

 

Vanaf 7 weken kunt u de kittens op afspraak bezoeken. Ze lopen dan al rond en zijn klaar voor actie! De kleuren zijn dan ook zichtbaar. Indien u een kitten heeft uitgezocht dient u om deze te reserveren een aanbetaling te doen van € 150,--, zodat wij zeker zijn van het feit dat u serieus bent en het kitten ook daadwerkelijk afneemt. U kunt deze betaling per bank verrichten. 

 

Op het moment dat u langs komt kunt u indien wenselijk ook stukken zoals onderzoeksresultaten inzien.

 

De kittens zijn volledig ontwormd en 1 keer ingeënt als u ze op komt halen. De kittens krijgen een stamboom van Cats and Tulips/Tica, een paspoort en een gezondheidsverklaring mee. Ook ontvangt u een kittenpakketje met tips en adviezen.

 

U vraagt zich nu vast af waarom de kittens maar 1 x maal geënt worden. De meeste fokkers doen dit toch 2 x? Dat klopt, maar het is eigenlijk helemaal niet goed om de kittens zo vroeg te enten.  Het vroeg enten heeft een enorme impact op de weerstand van het kitten, dit terwijl het kitten eigenlijk nog beschermd is door stoffen die het van de moeder mee heeft gekregen tot ongeveer de 12e week. Enten maakt eigenlijk de afweer van het kitten instabiel en hierdoor kan er juist een verhoogde kans ontstaan op infectieziekten.

Dit is bevestigd door de afdeling Virologie van de Faculteit Diergeneeskunde. Het advies van deze faculteit is: eerste inenting op een leeftijd van twaalf weken, tweede inenting drie à vier weken daarna.

 

De kittens worden verkocht met een koopcontract. Dit contract wordt met u doorgenomen bij op het ophalen van uw kitten. Op uw verzoek kunt u dit opvragen.

 

Wij verkopen onze kittens met een fokverbod. Het is sporadisch mogelijk in goed overleg een Ragdoll bij ons te kopen zonder fokverbod. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw fokplannen.